Veiligheid van Scentsy

Scentsy houdt van heerlijke geuren, maar ze houden nog meer van mensen. Ze zijn er trots op hoogwaardige producten aan te kunnen bieden. Daarbij willen ze de gezondheid en welzijn van Consulenten, klanten nooit op het spel willen zetten. Op deze pagina lees je meer over de veiligheid van Scentsy. 

Veiligheid van Scentsy dat houdt in geen vlam, rook, roet en giftige stoffen

Scentsy warmer verwarmt de wax door middel van een lamp of warmte element. Doordat er van dit systemen gebruikt wordt. Zijn de Scentsy warmers veiliger dan de traditionele wax branders. Met andere woorden, er komt geen rook, roet en giftige stoffen vrij. Bovendien kunnen de Scentsy warmers urenlang aan staan, zonder dat er een chemische lucht vrijkomt.

Scentsy producten zijn veilig en bevatten geen VOS

VOS staat voor; Vluchtige organische stoffen. Dat klinkt best eng, toch? Vluchtige: In dit geval verwijst het naar de neiging van een stof om te kunnen verdampen. 

Verdamping: Is niet zo erg. De meeste mensen gebruiken de term VOS om te verwijzen naar iets wat schadelijk is. Zoals een luchtverontreinigingen stof. Maar in werkelijkheid adem je elke keer dat je aan een bosbloemen ruikt of met verse knoflook kookt, VOS in. 

Zonder VOS zouden we in een wereld zonder geur leven! 

Scentsy’s geurproducten bevatten geen enkele schadelijke VOS, toch komen deze vrij. 

Veiligheid van Scentsy is gewaarborgd

Het klopt dat sommige synthetische ingrediënten potentieel schadelijk zijn voor je gezondheid en het milieu. Maar sommige natuurlijke ingrediënten zijn eveneens potentieel schadelijk. Dit is afhankelijk hoe het gebruikt wordt.

Echter, worden alle Scentsy oliën samengesteld volgens de richtlijnen van het IFRA. (International Fragrance Association en het RIFM. (Research Institute for Fragrance Materials) Aangezien ze bepalen welke ingrediënten en in welke niveau de producten veilig zijn.

Scentsy geur zijn krachtig!

Scentsy geuren zijn daadwerkelijk geïnspireerd op ware herinneringen. De parfumeurs proberen vaak het gevoel van een vakantie of fijne herinneringen aan hun jeugd op te roepen. Als ze een nieuwe geur ontwikkelen. In de hoop dat het voor jou ook bekende gevoelens en herinneringen oproept.

Dat is de kracht van Scentsy geuren!